Svensk idyll

Så kan du bo i Ronneby

Ronneby är en stad som lockar många besökare årligen, särskilt med hänsyn till stadens ringa folkmängd (ca 12 000). Det som lockar är bland annat naturen, fisket och atmosfären i staden. Dessutom hålls en mycket omtyckt loppmarknad i Brunnshallarna på söndagarna.

Den som ska besöka Ronneby, oavsett vad anledningen till besöket är, behöver någonstans att bo om besöket varar längre lite längre tid. I Ronneby finns det flera olika typer av boenden att välja mellan. Hotellen nedan är endast exempel på det utbud som finns. Fler boenden kan hittas på nätet, förslagsvis på hemsidor i stil med hotellronneby.se.

 

Göholms Bed and Breakfast

Många anser att det är trevligt att bo på ett bed and breakfast. Det kan kännas betydligt mer hemtrevligt än ett hotell, samtidigt som priserna ofta också är lite lägre. Hos Göholms Bed and Breakfast erbjuds du ett boende som ligger lite utanför staden och som har nära till naturen. Härifrån når du strandängar och badvikar genom korta promenader.

Förutom den vackra naturen, finns också en rad olika kulturhistoriska sevärdheter. Till exempel kan du titta på konteramiral Pukes gravkapell och gravfält från vikingatiden.

 

Hotell Davids Kulle

Den som vill bo lite mer centralt i Ronneby kan göra det på Hotell Davids Kulle. Fördelarna med att bo centralt är många. Bland annat är det endast en halvmil till Ronneby Airport, knappt en kilometer till Ronneby Resecentrum och lika långt till Ronneby torg.

Medan du har nära till kommunikationer, restauranger och butiker är det dock lite längre bort till natur, fiske och andra aktiviteter. Beroende på vad du vill göra kan ett hotell mitt i staden passa bättre eller sämre än till exempel ett bed and breakfast beläget lite utanför staden.

Karlsnäsgården

Ett vackert vandrarhem som ligger precis vid Ronnebyån. Här finns möjlighet till lite billigare boende i åttabäddsrum, samt något dyrare boende i rum med plats för två bäddar. Förutom det är Karlsnäsgården ofta plats för konferenser, födelsedagsfester, bröllop, konferenser och andra sammankomster.

Kommentera