Skönhet

10 sätt att gå ner i vikt utan bantning

Enkla förändringar i din livsstil kan hjälpa dig att gå ner i vikt och hålla övervikten borta.

Visst, du kan gå ner i vikt snabbt. Det finns många modeflugor som fungerar för att tappa kilona snabbt – samtidigt som du känner dig hungrig och deppig. Men vilken nytta är att gå ner i vikt bara för att återfå övervikten? För att hålla kilona borta permanent, är det bäst att gå ner i vikt långsamt. Och många experter säger att du kan göra det utan att gå på en ”diet”. Istället är nyckeln att göra enkla justeringar till din livsstil.

2,5 kg fett – motsvarar 3500 kalorier. Genom att dra ner 500 kalorier om dagen genom kost- och träningsförändringar kan du förlora ungefär ett halvt kg i veckan. Om du bara vill behålla din nuvarande vikt är det tillräckligt att dra ner 100 kalorier om dagen för att undvika de extra 1-2 kilo som de flesta vuxna går upp varje år.

Anta att en eller flera av dessa enkla, smärtfria strategier för att gå ner i vikt utan att gå på en ”diet”:

1. Ät frukost varje dag

En vana som är vanligt för många som har gått ner i vikt och hållit övervikten borta är att äta frukost varje dag. ”Många tycker att hoppa över frukosten är ett bra sätt att minska kalorierna, men de brukar äta mer hela dagen, säger Elizabeth Ward, MS, RD, författare till The Pocket Idiot’s Guide to the New Food Pyramids .” Studier visar att de som äter frukost har lägre BMI än frukost-skipparna och presterar bättre, vare sig det är i skolan eller på kontoret. Prova en skål fullkornsflingor toppad med frukt och mejeriprodukter med låg fetthalt för en snabb och näringsrik start på dagen.

2. Stäng köket på natten

Bestäm en tid när du ska sluta äta så att du inte ger efter sena kvällar medan du tittar på tv. ”Ta en kopp te, suga på en karamell eller njut av en liten skål glass eller frusen yoghurt om du vill ha något sött efter middagen, men borsta sedan tänderna så att du är mindre benägen att äta eller dricka någonting annat senare.

3. Välj flytande kalorier klokt

Sötade drycker staplar på kalorierna, men minskar inte hunger som fast mat gör. Tillfredsställ din törst med vatten, bubbelvatten med citrus, skummad eller mager mjölk eller små portioner 100% fruktjuice. Prova ett glas näringsrik och kalorifattig grönsaksjuice för att hålla dig om du blir hungrig mellan måltiderna. Var försiktig med alkoholkalorier som snabbt fyller på kaloriintaget. Om du tenderar att dricka ett glas vin eller en cocktail de flesta dagar, kan det vara en enorm kaloribesparare att begränsa alkohol till helgerna.

4. Ät mindre producerat

Ät mindre producerad mat. Att äta mycket kalorifattiga frukter och grönsaker med hög volym tränger ut andra livsmedel som innehåller mer fett och kalorier. Flytta köttet från mitten av tallriken och lägg på grönsakerna. Eller försök starta lunch eller middag med en grönsaksallad eller skål med buljongbaserad soppa,

5. Välj kornet

Genom att ersätta fullkorn med raffinerade korn som vitt bröd, kakor, kakor och kringlor lägger du till välbehövlig fiber och fylls snabbare så att du är mer benägna att äta en rimlig portion. Välj helvete bröd och pasta, brunt ris, kli flingor, popcorn och hela råg.

6. Kontrollera dina miljöer

En annan enkel strategi för att hjälpa till att minska kalorier är att kontrollera din miljö – allt från att fylla ditt kök med många hälsosamma alternativ till att välja rätt restauranger. Det innebär att man undviker frestelsen genom att hålla sig borta från restauranger som du kan äta. Och när det kommer till fester, ”äta ett hälsosamt mellanmål innan så att du inte svälter, och var selektiv när du fyller din tallrik vid buffén.

7. Trimma måltiderna

Om du inte gjorde något annat än att minska dina portioner med 10% -20%, skulle du gå ner i vikt. De flesta portioner som serveras både på restauranger och hemma är större än du behöver. Försök skära ner på portionerna.

8. Lägg till fler steg

Skaffa dig en stegräknare och lägg gradvis till fler steg tills du når 10 000 per dag. Gör allt du kan för att vara mer aktiv hela dagen – exempelvis medan du pratar i telefon, ta ut hunden en extra promenad och marschera på plats under tv-reklam. Att ha en stegräknare fungerar som en konstant motivator och påminnelse.

9. Ät protein till varje måltid

Ha protein vid varje måltid och mellanmål. Lägg till en proteinkälla med magert protein till varje måltid och mellanmål hjälper dig att känna dig mätt längre så att du är mindre benägen att äta för mycket. Prova yoghurt med låg fetthalt, liten portion nötter, jordnötssmör, ägg, bönor eller magert kött.

10. Byt till lättare alternativ

När du kan, undvik de feta versionerna av salladsdressingar, majonnäs, mejeriprodukter och andra produkter. ”Du kan trimma kalorier utan problem om du använder produkter med låg fetthalt, och om produkten blandas med andra ingredienser kommer du inte märka av skillnaden så mycket.

Vill du ha fler skönhetstips? Se hur du blir snyggt brun på semestern

Kommentera