Skidanläggningar

10 riktigt bra skidanläggningar i Europa

De flesta bra skidanläggningar i Europa ligger i och runtomkring Alperna. Schweiz, Österrike, Tyskland, Frankrike och Slovakien kan vara de länder på kontinenten som erbjuder allra bäst skidåkning. Även Sverige och Åre är dock uppskattat av skidåkare runt om i världen. Utöver det finns bra skidanläggningar i östra delarna av Europa – som ofta är ett bra ekonomiskt alternativ. Här listar vi 10 skidanläggningar i Europa – och varför du bör åka dit.

 

Zell am See-Kaprun i Österrike

Zell am See-Kaprun i Österrike bjuder på mycket bra skidåkning. Något annat som lockar många att åka hit är den medeltida miljön i staden, som gör sig mycket bra att promenera och slappna av i mellan och efter åken. En fördel med Österrike, jämfört med Schweiz till exempel, är att skidåkning, boende och mat överlag är lite billigare.

 

Grindewald i Schweiz

Grindewald i Schweiz är en mycket välkänd skidort som lockar många skidåkare årligen – såväl erfarna som nybörjare. Schweiz är världskänt för sina skidorter i Alperna. Många som åker hit väljer att bo på hotellet Romantik Hotel Schweizerhof, som ofta hyllas för sin vackra atmosfär. Huset är charmigt, rummen är romantiskt inredda med vackra gardiner och textilier, samtidigt som hotellet får bra omdömen överlag. En nackdel med skidåkning i Schweiz kan dock vara att det är lite dyrare än i andra länder.

 

Bansko i Bulgarien

Bansko i Bulgarien är för dig som vill komma undan riktigt billigt på skidsemestern, utan att kompromissa för mycket med själva skidåkningen. Bulgarien är redan känt som ett billigt land, och att åka till Bansko för skidåkningen är ett av de billigaste alternativen på hela kontinenten. Dock skulle nog de flesta säga att skidupplevelserna här inte alls är lika minnesvärda som de i Alperna, men för den som är ekonomisk av sig och samtidigt vill utforska Bulgarien kan det vara ett bra alternativ.

 

Kommentera